Menstruáció: Mit kell tudnod róla?

Frau mit Kalender in der Handblickt nachdenklich nach oben vor blauem Hintergrund

Menstruáció, havibaj, havi vérzés, menzesz - megannyi elnevezése van a menstruációnak, mégis minden nőt egyformán érint. Ez a világ legtermészetesebb dolga, ugyanakkor nagyon összetett. Az élet során a havi vérzés sokféle kérdést vet fel, és mi tudjuk a válaszokat! Ezen az oldalon mindent megtudhatsz, amit a menstruációról tudnod kell.

Én és a menstruációm

Menstruációs ciklus

Ahhoz, hogy jobban megértsük a menstruáció célját és sorrendjét, fontos megérteni a menstruációs ciklust, más néven a női ciklust. A menstruáció a vérzésért felelős, de csak egy a nők összetett hormonháztartásának és reproduktív ciklusának számos állomása közül. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat számodra könnyen érthető módon.

Változások a menstruációban

Ahogy a testünk, úgy a menstruáció is változik az évek során, sőt néha akár néhány napon belül is. A menstruáció változásai meglepetésként érhetnek. Ezért összegyűjtöttük neked a legfontosabb információkat: Mit jelenthet a menstruáció közötti vérzés és mi váltja ki? Hogyan változik a menstruáció a szülés után, teljesen megszűnik? És mi történik a menopauza előtt és alatt?

Menstruációs fájdalom

Sajnos a menstruáció gyakran jár együtt menstruációs fájdalommal. Nézzük meg együtt a lehetséges okokat, hogy a tünetek jelentkezése esetén azonnal cselekedhessünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben tünetmentes legyen a menstruáció.

Vérzés két menstruáció közt

Szinte minden nő ismeri a menstruációközi vérzést. Ennek számos különböző oka lehet - stressz, hormonális ingadozás vagy akár orvosi okok. A vérzés két menstruáció közt fejezetben megtudhatod, hogy milyen típusai vannak, és mikor kell orvoshoz fordulnod.

PMS - premenstruációs szindróma

Vvízvisszatartás, hangulatingadozás és kellemetlen érzés a menstruációd előtt már több nappal? Valószínűleg premenstruációs szindrómában (PMS) szenvedsz, de ne aggódj nem vagy egyedül, ez több millió nőt érint világszerte. A tünetek gyakran megszüntethetők néhány egyszerű tippel vagy házi gyógymóddal.

o.b.<sup>®</sup> termékkereső

Melyik o.b.® tampon illik hozzád? Válaszolj
négy rövid kérdésre.

Gyakran ismételt kérdések

Tudj meg többet a menstruációról, a
pubertáskorról és a tamponokról.