Hogyan kell helyesen felhelyezni a tampont?

Egyszer mindent el kell kezdeni! A menstruációd az életed része, és nem baj, ha vannak kérdéseid ezzel kapcsolatban. Meglátod: a tampon felhelyezése valójában nagyon egyszerű, ha már párszor próbáltad és tudod, hogyan kell csinálni. Segítünk!

Tampon felhelyezése: csak lazán!

Amikor először helyezel fel tampont elképzelhető, hogy kicsit idegesebb leszel, de nem kell idegeskedned! Néhány próbálkozás után már nagyon könnyen fog menni.

Tudj meg többet a tampon felhelyezéséről itt. A legjobb, ha teljesen nyugodt maradsz, különben az izmaid megfeszülnek, ez a kelleténél kicsit nehezebbé teszik a felhelyezést. Egy egyszerű trükk: vegyél néhány mély lélegzetet - akkor eléggé ellazult leszel ahhoz, hogy fehelyezd a tampont.

Tipp: A legjobb, ha a legkisebb tamponjainkkal kezded az ismerkedést. Erre alkalmasak az o.b.® ProComfort® Mini tamponjaink. A SilkTouch® borításnak köszönhetően különösen könnyű a felhelyezése és eltávolítása.

Tampon felhelyezése applikátor nélkül

Az applikátor a tamponok fehelyezésében segíthet. Az applikátor használata megszokás kérdése. Egy kis gyakorlással azonban az applikátor nélküli behelyezés sem jelent problémát. Applikátor híján a mutatóujjad szolgál a felhelyezés segédeszközeként. Mivel Te jobban ismered a tested, mint bárki más, gyorsan rá fogsz érezni, hogyan kell az ujjaddal a megfelelő helyre nyomni a tampont. A tampon mutatóujjal történő felhelyezésének nagy előnye, hogy jobban érezheted és ellenőrizheted, hova helyezed a tampont, és hogyan helyezkedik el számodra kényelmesen.

Megéri!

Az egészségügyi betéttel ellentétben a tamponok a test belsejében helyezkednek el. Lehet, hogy furcsának tűnik, de ha a tampont helyesen helyezzük fel, egyáltalán nem is szabad éreznünk. A tamponnak számos előnye van: teljesen szabadon mozoghatsz, és mindent megtehetsz, amit csak szeretnél - akár úszni is mehetsz! A legjobb, ha mindig azt a tampont használod, amelyik megfelel a vérzésed erősségének, és a lehető legalacsonyabb nedvszívó képességgel rendelkezik. Fontos, hogy mindig rendszeresen cseréld: egyszerűen húzd ki a kihúzószállal, amikor a tampon megtelt. Ha a tampont teljesen megtelt különösen gyorsan és könnyen kihúzható. Hogy megtelt e rendesen a tamponod onnan tudod megállapítani, hogy egy kis vért veszel észre, amikor WC-papírral megtörlöd magad, vagy látsz a kihúzószálon egy kevés vért. Teljesen normális, hogy a tampon sokkal nagyobb, amikor kihúzod, mint amikor felhelyezed, mivel megtelt. Ezt azonban az eltávolításakor nem fogod érzeni, ha Te is és izmaid is teljesen nyugodtak maradnak.

o.b.<sup>®</sup> termékkereső

Melyik o.b.® tampon illik hozzád? Válaszolj
négy rövid kérdésre.

Gyakran ismételt kérdések

Tudj meg többet a menstruációról, a
pubertáskorról és a tamponokról.