Miért jó választás az o.b.® tampon

Tamponokat nők milliárdjai használnak világszerte. Biztonságosságukat, hatékonyságukat és kényelmüket több évtizeden keresztül gondosan tesztelték klinikai vizsgálatokban, laboratóriumi kísérletekben és fogyasztói tesztekben. Az o.b.® több mint 70 éve fejleszt innovatív termékeket azzal a céllal, hogy a lányoknak és nőknek a legjobb megbízható, kényelmes és biztonságos menstruációs védelmet kínálja. Tamponjaink minden egyes összetevőjét szigorú kritériumok alapján választjuk ki, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági és minőségi előírásoknak. Legfőbb prioritásunk, hogy tamponjaink biztonságosak, kényelmesek és hatékonyak legyenek.

Miből készülnek az o.b.® tamponok

Tudj meg többet az o.b.® tamponjainkban felhasznált összetevőkről, ha a különböző elemekre kattintasz:

 

Nedvszívó mag:

Borítás:

 
 

Tampon fólia:

Kihúzószál:

 

Mi nincs a tamponjainkban

Káros összetevők nélkül

A tamponszálaknak biztonsági és higiéniai okokból nagyfokú tisztaságúnak kell lenniük. Ezt klórmentes fehérítési eljárással érjük el. A fehérítés a biztonsági folyamat rendkívül fontos része, és nem csak a "fehérebb" termék előállítására szolgál.

Fenntarthatóság: Gondoskodás a környezetről és vásárlóinkról

Nagyon fontos számunkra a környezet és vásárlóink folyamatos gondozása. Hisszük, hogy a nők egészsége alapvetően összefügg a környezet egészségével. Célunk, hogy 2025-re minél több organikus és fenntartható anyagot használjunk, hogy biztosítsuk bolygónk egészségét, miközben azt a megbízható védelmet és kényelmet kínáljuk, amelyről az o.b.® már évtizedek óta ismert.

A biztonságért

Az o.b.® gyártójaként a Johnson & Johnson GmbH elkötelezett a nők egészségének és jólétének védelme mellett a menstruáció alatt. Minden egyes összetevőt, amelyből tamponjaink készülnek, szigorú kritériumok alapján választunk ki, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági és minőségi előírásoknak.

Tamponjaink kialakítása és használati utasításai klinikai bizonyítékok, több évtizedes tapasztalat és a vásárlóinktól kapott, preferenciákra és fejlesztési javaslatokra vonatkozó visszajelzések kombinációján alapulnak. Termékeinket rendszeres felülvizsgálatoknak vetjük alá, hogy továbbra is biztosítsuk, hogy előnyösek maradnak a nőgyógyászati egészség szempontjából.

Tamponjainkat szigorúan ellenőrzött németországi és franciaországi gyártóüzemekben gyártják, amelyek alapos ellenőrzéseken és teszteken esnek át a biztonság és a minőség biztosítása érdekében. Minden felhasznált nyersanyagot toxikológiai vizsgálatnak vetünk alá, mielőtt felhasználnánk termékeinkhez. Az EU-ban forgalmazott összes tamponra az általános termékbiztonságról szóló 2001/95/EK uniós irányelv vonatkozik, amely előírja, hogy a termékeknek biztonságosnak kell lenniük. Ezenkívül a tamponjainkban található növényi szálak megfelelnek az Európai Gyógyszerkönyv tisztasági követelményeinek, ami egy elfogadott gyógyszerészeti szabvány.

Független felülvizsgálatok

Minden o.b.® tampon az OEKO-TEX® STANDARD 100, egy világszerte egységes, független tanúsítási rendszer szerint tanúsított, és megfelel a legmagasabb, 1. osztályú biztonsági követelményeknek, amelyeket a (baba)bőrrel érintkező textiltermékekre előírtak. A tanúsítás alapja, hogy az összes o.b.® anyagot számos káros anyagra tesztelik az OEKO-TEX® (baba)textíliákra vonatkozó kritériumok alapján, ami azt jelenti, hogy a tamponjaink anyagai bizonyítottan biztonságosak az emberi testtel való hosszú távú érintkezés során.

Útmutató a használt tamponok ártalmatlanításához

A tamponok helyes ártalmatlanítása fontos hozzájárulás a fenntarthatósághoz. A használt tamponokat (függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek) mindig a háztartási hulladékba kell dobni. Mivel menstruációs vért tartalmaznak, a használt tamponokat soha nem szabad a szerves hulladékgyűjtőbe dobni. A WC-n való helytelen lehúzásuk dugulást okozhat, illetve a tamponok a folyókba vagy az óceánba kerülhetnek. Sok fogyasztó úgy ártalmatlanítja helyesen a tamponokat, hogy WC-papírba csomagolja őket, és a szemetesbe dobja. Sok nyilvános illemhelyen vannak extra hulladékgyűjtő zsákok és konténerek a higiéniai cikkek ártalmatlanítására.

o.b.<sup>®</sup> termékkereső

Melyik o.b.® tampon illik hozzád? Válaszolj
négy rövid kérdésre.

Gyakran ismételt kérdések

Tudj meg többet a menstruációról, a
pubertáskorról és a tamponokról.