Mi az a fehér folyás/folyás?

Amikor először veszel észre fehéres folyást a bugyidban, normális, hogy bizonytalannak érzed magad, és sok kérdésed van. Nyugodt lehetsz: a fehér folyás a bugyidban teljesen normális, teljesen természetes, és annak a jele, hogy hamarosan kezdődik a menstruációd. Itt választ kaphatsz a kérdéseidre!

Menstruáció előtti folyás

nővé válás

A lányok sok mindenről szeretnek beszélgetni a barátaikkal, de megesik hogy zavarba jövünk, és nem szívesen hozunk fel elsőként egy adott témát ... például az úgynevezett folyást. Ez teljesen normális, és minden lánynál előfordul, aki az első menstruációja előtt áll. De ijesztő lehet számodra, ha nem tudod pontosa, hogy mi ez!

Hogy néz ki a fehér folyás?

Észrevettél fehér foltokat a bugyidban? Az átlátszó vagy fehéres színű folyadék* az úgynevezett fehér folyás, és a hüvelyed választja ki. Ne aggódj! A menstruáció előtti folyás teljesen normális és természetes. Minden pubertáskorban lévő lánynak előbb-utóbb jelentkezik ez a hüvelyi folyás, egyeseknél jobban feltűnik, mint másoknál ... Egyes lányoknál már kilencéves korukban jelentkezik a fehér folyás, másoknál viszont csak jóval később.

*Ha a természetes hüvelyi folyással ellentétben olyan folyást észlelsz, amely zöldes-sárgás színű, csomós, más szagú vagy irritálja a bőrt, akkor jobb, ha felkeresed az orvosodat.

Miért van ez nálam?

A lányból nő lesz: A fehér folyás a nemi érettség közeledtének jele. A tested jelzi, hogy a nemi szerveid most már aktívak! Nekünk, lányoknak ez nagyon kényelmes, mert jelzi, hogy valószínűleg hamarosan megjön az első menstruációd! Az első menstruációdig általában körülbelül egy év telik el. Tehát nyugodtan felkészülhetsz rá! Király, ugye?

Látszik?

A fehér folyás néha erősebb, néha enyhébb. Ez is teljesen természetes, és lányonként változik. Néha olyan enyhe, hogy alig veszed észre, néha pedig egyenesen nedvesnek érzed a bugyidat. De ne ess pánikba - senki sem fogja észrevenni! A tisztasági betétek igazán praktikusak erre (például a Carefree): Megbízhatóan felszívják a nedvességet, és a ruhádat is védik. Te pedig minden nap biztonságban és frissnek érezheted magad! Egy másik előnye: a tisztasági betétekkel felkészülhetsz, ha nem vagy biztos benne, hogy mikor jön meg az első menstruációd. Amint a menstruációd elkezdődött, a tamponok megbízhatóbb védelmet nyújtanak.

Csak a tinédzsereknek van hüvelyfolyásuk vagy a nőknek is?

Felnőtt nőként is lesznek folyások a menstruációs időszakok között. A folyás néha erősebb, néha pedig enyhébb. Ez a ciklusod menetétől függ. Két menstruáció között, az ovuláció (amikor a petesejt felszabadul és készen áll a megtermékenyítésre) körül a folyás gyakran kicsit sűrűbb és áttetszőbb.

o.b.<sup>®</sup> termékkereső

Melyik o.b.® tampon illik hozzád? Válaszolj
négy rövid kérdésre.

Gyakran ismételt kérdések

Tudj meg többet a menstruációról, a
pubertáskorról és a tamponokról.