Biztonságos érzés - 70 éve

egy lány úszósapkában
egy lány úszósapkában

Női forradalom

El tudod képzelni az életet tamponok nélkül? Hogy a hónap bizonyos napjain nem tudsz úszni menni, vagy hogy nem tudod felvenni a kedvenc alakformáló ruhádat? Az o.b.® több mint 70 éve nők millióinak életében fontos szerepet játszik, és önbizalmuk szimbóluma. Tudjon meg mindent az o.b.® koncepció eredetéről és arról, hogy milyen szerepet játszott egy nőgyógyász és szenvedélyes úszó ennek a legendás terméknek a kifejlesztésében.

1947-ben Dr. Carl Hahn német mérnök belebotlik egy amerikai magazin tamponreklámjába, és teljesen lenyűgözi: A német piacon még nem volt ilyen termék. A fejlesztés során Dr. Hahnt két partner támogatta: Dr. Heinz Mittag ügyvéd, és - aki még fontosabb - Dr. Judith Esser nőgyógyász és lelkes úszó, akit megnyert orvosi tanácsadásra. Nemcsak szakmai érdeke fűződik a nők életének javításához, hanem komoly személyes okai is vannak: Az 1940-es években csak vastag egészségügyi betétek álltak rendelkezésre a menstruációs higiéniához. Egy tamponnal minden nap el tudott volna menni úszni, még a menstruációja napjain is.

A három úttörő együtt fejlesztette ki az o.b.® tampont. A név összefoglalja az elképzelésüket: az o.b.® a "betét nélkül" rövidítése. Azért választották ezt a rövidítést, hogy termékük neve diszkrét, modern és elegáns legyen. Valójában a rövidítés nagyon sikeresnek bizonyult - köszönhetően az o.b.® népszerűségének, de a tömör "o.b." névnek is,. mostanra szinte a "tampon" szinonimájává vált!

Eltelt néhány év, mire az o.b.®-t elismerték, mivel a tamponokat akkoriban számos előítélet terhelte, és tabutémának számítottak. Az évtizedekig tartó erőfeszítéseknek és a nagyszabású tájékoztató kampányoknak köszönhetően sikerült az áttörés, és az o.b.® tampon forradalmasította a női higiéniai rutint Németországban. A három fejlesztő kezdetben kis projektjének tűnő o.b.® tamponok mára nők millióinak életének szerves részévé váltak, teljes mozgásszabadságot és nagyobb kontrollt biztosítva számukra testük felett a menstruáció minden napján. Emellett az o.b.® fontos szerepet játszik a menstruációra és a női higiéniára való nevelésben az iskolai programokon és egyéb társadalmi tudatosító kampányokon keresztül.

Utazás az o.b.®-val a múltba

Az o.b.® több mint fél évszázada javítja a nők életminőségét, és ez idő alatt példátlan változásokat hozott a nők számára. Itt megtudhatod, hogyan változtatta meg az európai tamponpiac vezetője a női higiéniát, és hogyan sikerült az évek során egyre több új, továbbfejlesztett terméket piacra dobni.

Az első o.b.® tamponok piacra kerülése óta sok minden megváltozott. A nők emancipációja, a szexuális forradalom: az életünk ma egészen másképp néz ki, mint 70 évvel ezelőtt. A női higiénia is megváltozott, és az o.b.® fontos szerepet játszott abban, hogy a nők nagyobb mozgásszabadságot és nagyobb női önbizalmat kapjanak!

Válassz egy évet az idővonalban és utazz vissza az időben az o.b.®-val!

 

Egy forradalom kezdete (1947)

1947-ben Dr. Carl Hahn német mérnök egy amerikai magazinban megpillant egy tamponreklámot. Németországban nincs hasonló termékt akkor még. Egy ilyen termék forradalmasíthatja a női menstruációs higiéniát!

Az o.b.® tampon megalkotásában úttörő munkát végzett Dr. Judith Esser nőgyógyász és versenyúszó is, aki az orvosi tanácsadásért felelős.

az o.b. feltalálói

Első lépések a sikerhez (1950)

Amikor a sikeres prototípus elkészült, szükség volt egy gépre a tömeggyártáshoz. Nem telt el sok idő, mire kifejlesztették azt a munkafolyamatot, amelyben pamutszalagokat vágnak, feltekerik és madzaggal összekötik.Ezután következnek a klinikai tesztek, amelyek igazolják, hogy a tamponok orvosilag biztonságosak és higiénikusak. Márciusban Wuppertalban mutatják be először a gyógyszerészeknek az új találmányt. Mindössze négy nappal később az első tampont eladásra kínálják!

Döntés születik a terméknévről: "o.b.®" - az "betét nélkül " rövidítése.

Az o.b.® tamponok megosztják a közvéleményt, de néhány kételkedő kezdeti szkepticizmusa ellenére az o.b.® tamponok gyorsan hatalmas sikert aratnak.

Egy kis forradalom következik: az első évben több mint 10 millió tampont adnak el!

Zeitungsartikel aus dem Jahr 1952

Az o.b.® úttörő évei (1952)

Egyre több nő használ o.b.® tampont! És az o.b.® edukációs anyagaiban, reklámjaiban és a csomagolásokon nyújtott tájékoztatásnak köszönhetően, amelyek eloszlatják a nők esetleges aggodalmait, jobban megismerik a testüket is.

Az információ valójában mindkét irányba áramlik: a vásárlói felmérések és a laboratóriumi kutatások további innovációkhoz vezetnek, többek között az extra erős felszívódású o.b.® Super tamponhoz.

ob-s újságcikk

o.b.® a bevásárlólistán (1967)

Az o.b.® már nem minősül gyógyszerkészítménynek, és ma már más termékek mellett a szupermarketekben is kapható. Ezt a fontos fejlődést az o.b.® csomagolás új designjával ünnepeljük!

ob-ről különböző képek

Tabuk nélkül (1971)

Az o.b.® "50 nap egy évben" című brosúra választ ad a menstruációval és a női higiéniával kapcsolatos kérdésekre, és igazi reveláció! Női magazinok mellékleteként terjesztik, és világos, részletes információkat nyújt a nőknek és lányoknak a női testről - tabuk nélkül!

ob-ról egy bejegyzés

A régi hiedelmek megváltoztatása (1972)

Új kutatások cáfolják azt a mítoszt, hogy a lányok az első menstruációtól kezdve nem használhatnak tampont. Nőgyógyászati kutatások azt mutatják, hogy az első menstruáció idejére a szűzhártya puha, rugalmas szövetté válik. Ez azt jelenti, hogy a kisebb tamponok általában biztonságosan használhatók.

Az o.b.® kifejezetten a fiatal lányok számára fejlesztette ki a "Mini" tampont. A részletes tájékoztató anyaggal ellátott próbacsomagok segítenek a fiatalabb vásárlók felvilágosításában és a termék bevezetésében.

újságban lévő ob

o.b.® az iskolákban (1974)

Az o.b.® ingyenes médiacsomagja támogatja a tanárokat a szexuális felvilágosító órákon, és évente több ezer iskolás lány oktatását segíti. Külön telefonos forródrótot állítanak fel 19 német városban, hogy a lányok kérdéseire választ kapjanak.

Az o.b.® bestsellert 1974 óta gyártja a Johnson & Johnson.

iskolában megjelenő ob

Az o.b.® bejárja a világot (1986)

Az o.b.® sikere túlmutat a német határokon: Egyetlen év alatt 3,5 milliárd o.b.® tampont adtak el összesen 122 országban.

raklapon megjelenő ob

Az o.b.® ünnepel (1990)

Az o.b.® 40 éves lesz, és ünnepli, hogy világszerte több mint 50 milliárd tampont adtak el.

Az 1990-es években az egyéniség és a függetlenség iránti vágy növekszik, és példátlan nyitottság alakul ki a különböző életstílusok iránt. o.b.® a Comfort termékcsaláddal bővíti kínálatát, amelynek köszönhetően minden nő megtalálhatja a tökéletes tampont a menstruációja minden napjára.

világtérkép

A Professional Forum (1998)

Az orvosoknak szóló különböző információs és szolgáltatási ajánlatok a Szakmai Fórum égisze alatt egyesülnek. A nőgyógyászok és a gyermekorvosok orvosi-tudományos levelekből tájékozódnak a pubertás, a menstruáció és a higiénia témakörében, és támogatást kapnak a fiatal páciensek tanácsadásában.

ob cikkek

Folyamatos innováció (2002)

Az o.b.® bemutatja az első csavart bordázattal ellátott tampont, amely megbízható védelmet nyújt azáltal, hogy a folyadékot még hatékonyabban vezeti a tampon belsejébe.

ob tampon

Kiváló minőségi minősítés (2003)

A Stiftung Warentest megerősíti az o.b.® tamponok minőségét: A 22 tampon közül egyedül a csavart bordázattal ellátott tamponok kaptak "kiváló" minősítést. 2020-ban az ökológiai teszten az o.b.® ProComfort® Normal tamponok is "kiváló" minősítést kapnak.

egy tamponteszt és az ob jelenik meg

A tökéletes kombináció (2005)

Az o.b.® ProComfort ™ tamponok egyetlen termékben egyesítik a legjobb o.b.® tulajdonságokat: csavart bordázat a megbízható védelemért és az egyedülálló, selymesen puha SilkTouch™ borítás a könnyű felhelyezésért és eltávolításért.

silktouch borítás bemutatása

Egyedi védelem a különleges igényekhez (2007)

Az új o.b.® Flexia ® tamponok az innovatív SilkTouch™ borítással forradalmat jelentenek! A védőszárnyak segítenek felfogni azt a folyadékot is, amely a hagyományos tamponoknál kiszivároghat - a maximális védelem érdekében. 2015-ben bevezetésre került az o.b.® Flexia® Day+Night Super+. Extra védelem kényelmes méretben és 100%-os védelem.

ob doboz és maga a tampon

Akár 100%-os védelem nappal és éjszaka! (2015)

Az o.b.® Flexia® Day+Night extra védelmet nyújt nappal és éjszaka az elmozdulás ellen. Nagyon erős menstruáció esetén: o.b.® Flexia® Day+Night Super+. Extra védelem kényelmes méretben és 100%-os védelemmel.

éjszakai tampon bemutatása

A legnagyobb innováció 10 év óta! (2017)

o.b.® ProComfort® mostantól Dynamic Fit™ technológiával a maximális kényelemért* és megbízható védelemért:

3D tágulással a tampon természetesen alkalmazkodik a test alakjához. Az egyedülálló, egymásba fonódó bordázat segít hatékonyan eloszlatni a folyadékot a tampon belsejében.

*Az o.b.® termékcsaládon belül

70 éves o.b. (2022)

Az o.b.® 2022-ben ünnepli 70. születésnapját. A tamponokat az 50-es évek klasszikus stílusában, limitált kiadásban hozzák forgalomba.

Új megjelenés, bevált minőség! (2022)

Az o.b.® tamponjai mostantól új, modern csomagolásban kaphatók. Az új o.b.® ExtraProtect tampon ráadásul két vezető tampontechnológiát egyesít - az extra védőszárnyakat és a Dynamic Fit technológiát. Újdonság a portfólióban az új o.b.® Organic tampon, amely 100% organikus pamutból készül, csavart bordázattal.

o.b.<sup>®</sup> termékkereső

Melyik o.b.® tampon illik hozzád? Válaszolj
négy rövid kérdésre.

Gyakran ismételt kérdések

Tudj meg többet a menstruációról, a
pubertáskorról és a tamponokról.