A női forradalom
El tudja képzelni az életet tampon nélkül? Hogy bizonyos napokon ne tudjon úszni, vagy ne tudja viselni kedvenc szűk ruháját, amely a szekrényében kell, hogy maradjon. Több mint 60 évvel ezelőtt az o.b.® fontos része lett sok millió nő életének és az önbizalom szimbólumává vált. Ismerje meg az o.b.® ötletének megszületését, és a szabadidejében szenvedélyes úszó nőgyógyásznő szerepét a legendás termék kifejlesztésében.

1947-ben egy német mérnök, Dr. Carl Hahn rábukkant egy tampon hirdetésre egy amerikai magazinban, és azonnal felismerte: nincs ilyen higiéniai termék a német piacon, és bevezetésével forradalmasíthatja a női higiéniát. Támogatta őt az ügyvéd, Dr. Heinz Mittag, és ami még fontosabb, Dr. Judith Esser, egy szabadidejében szenvedélyes úszó nőgyógyásznő, aki magára vállalta az orvosi tanácsadást. Őt nem csak szakmailag érdekelte a nők életminőségének javítása, hanem kifejezetten személyes indoka is volt, mégpedig, hogy megoldást találjanak az 1940-es években elérhető terjedelmes betétek okozta problémára – hogy minden nap élvezhesse az úszást!

A három úttörő együtt fejlesztette ki az o.b.® tampont. A név szó szerint leírja az ötletüket, mivel az o.b.® az "ohne Binde" = "betét nélkül" rövidítése németül. A rövidítést választották, hogy a név diszkrét, modern és elegáns legyen. És valóban, a rövidítés nagyon sikeresnek bizonyult – egyrészt az o.b.® népszerűsége miatt, valamint, hála tömör nevének, az o.b.® mára a tampon szó rövidítésévé vált!