Fenntarthatóság :
az o.b.® nagyobb védelmet nyújt, mint gondolná

A fenntarthatóság - folyamatos törődés a környezettel és a fogyasztóinkkal – fontos számunkra. Az o.b.® több milliárd tampont gyárt évente. Hogyan garantáljuk, hogy minden tampon a legkisebb környezeti lábnyomot hagyja maga után?

Mit jelent a fenntarthatóság?

Az o.b.® sok nő életének a része. Csak Németországban, a nők körülbelül egymilliárd tampont használnak évente! Ez azt jelenti, hogy különösen nagy felelősséggel tartozunk fogyasztóinknak és közösségünknek. Elkötelezettek vagyunk a társadalmi kezdeményezések és a környezetvédelem terén.

Azon dolgozunk, hogy minden gyárunk zöld legyen. Ez azt jelenti, hogy fel kell állítani, és folyamatosan felül kell vizsgálni a környezetvédelmi célokat, s ezeket meg kell valósítani a gyártásban. A fenntarthatóság több, mint csupán egy egyszerű környezeti lenyomat. Ez azt is jelenti, hogy felelősséget kell vállalni és részt kell venni az oktatásban segítve ezzel a lányokat és nőket, hogy megértsék a testüket, és megtanulják hogyan kell rá vigyázni.Részvétel az oktatásban

“Egyszerre, egy emberként törődni a világgal©” - a küldetés, amely egyesíti az összes Johnson & Johnson dolgozót, ahol mindenki azon dolgozik, hogy javítsa az emberek életkörülményeit, különös tekintettel az egészségügyre és az oktatásra.

Az o.b.® már 1974 óta együttműködik az iskolákkal, ingyenes anyagokat és mintákat kínálva, hogy segítse a tanulókat megismerni a saját testüket. Ez nagyszerű lehetőség számunkra is, hogy megismerjük, mi fontos a fiatal nőknek, elősegítve ezzel, hogy termékeink a legjobban illeszkedjenek életmódjukhoz.

Tudásunkat megosztjuk az egészségügyi szakemberekkel: a nőgyógyászokkal, szülésznőkkel és gyermekorvosokkal is.

Törődés a környezettel

Az o.b.® üzlet lényege az applikátor nélküli tampon, mert hisszük, hogy minden nő saját maga ismeri legjobban a testét, ezért erős ellenőrzés alatt történik a tampon felhelyezése és beillesztése. Az applikátor nélküli tampon használatával évi több millió tonna felesleges hulladék keletkezését kerüljük el!

A gyárainkban, Wuppertalban, amely a legnagyobb tampon gyártó üzem a világon, és a francia leányvállalatnál Sezanne-ban, már zöld energiát használunk 2010 óta. Ez azt jelenti, hogy minden Európában előállított tampon megújuló energiaforrás felhasználásával készül.

Az energia 100 százalékban vízerőművekből származik.

Az o.b.® csomagolását is a környezet védelméet szem előtt tartva terveztük: háromnegyede újrahasznosított papírból származik, és a fennmaradó része a fenntartható környezetkímélő forrásokból. Minden használt tinta növényi alapú.